Schrijf je nu in! »

De inschrijving is gestart!

Schrijf je nu in! »

FIETS CORONAPROOF MEE IN HET SPOOR VAN DE ROMEINEN

Beleef de geschiedenis in museumpark Archeon

... vrijdag 19 februari, 2021

Archeon is een heel leuk dagje uit voor vele doelgroepen, jong en oud. Alleen al het wandelen in de rijk gevarieerde natuur van het park is een genot en je ontmoet tegelijk ook diverse dieren die daar wonen. Maar centraal staan de drie tijden die Archeon kent.

In de Prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen kom je veel authentiek nagebouwde locaties en gebouwen tegen, waar vaak re-enactors in de kledij van toen hun vak, hun hobby, hun rituelen en hun voorstellingen tonen. Dagelijks vindt een spannend gladiatorengevecht plaats. Daarbij krijg je een goed beeld van hoe men leefde en woonde in die tijden. De re-enactors bij de locaties vertellen mooie verhalen en beantwoorden graag al je vragen. Op een prettige wijze wordt meteen je kennis over die tijdsvakken in de geschiedenis bijgewerkt.

Dat maakt Archeon geliefd bij archeologie liefhebbers, maar zeker ook bij jonge kinderen. Voor kinderen zijn speciale routes in het park en is er de mogelijkheid om verschillende doe-dingen zelf te doen. En dan niet te vergeten de grote speeltuin. Gedurende het jaar zijn er talloze evenementen, soms hele grote, die in Archeon georganiseerd worden. Raadpleeg de website voor de activiteitenkalender.

Naast de geschiedenis die je zelf beleeft in Archeon is er het Archeologiehuis, waar het hele jaar door wisseltentoonstellingen gehouden worden en waar originele voorwerpen kunt bewonderen inclusief het Graf van Wassenaar of als het Romeins moet: inclusief de Romeinse voorwerpen die oa. In Alphen aan den Rijn en Zwammerdam zijn gevonden. Topstuk is verder de Romeinse Restauratiewerf waar maar liefst twee zeer oude Romeinse schepen in restauratie zijn. Altijd al eens een middeleeuwse vakantie willen vieren ook dat kan op Acheon!

Museumjaarkaart houders hebben gratis toegang tot Archeon. (bij evenementen is er een kleine toeslag. Voor informatie over het museumpark, de openingstijden en de activiteiten zie www.archeon.nl