FAQ

De zes wereldberoemde Zwammerdamschepen zijn zo’n 50 jaar geleden ontdekt op het terrein van het huidige Ipse de Bruggen. Vooral de drie vrachtschepen laten zien hoe het transport ina de Romeinse tijd werd georganiseerd. In het Romeins Museum van Museumpark Archeon kan je de kano Zwammerdam 5 al bewonderen. Een groep enthousiaste professionals én vrijwilligers werkt ‘live’ op het park aan de restauratie van de overige schepen. Vrachtschip Zwammerdam 2 is inmiddels klaar en nu wordt gewerkt aan de 20 meter lange Zwammerdam 6.

Alle Zwammerdamschepen samen vormen straks de collectie voor het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum, een uitbreiding van Museumpark Archeon. Als dat museum opent, is het een van de internationale bezoekerscentra voor het nieuwe UNESCO Werelderfgoed Limes. Met deelname aan de Hollandse Limes Classic lever jij een bijdrage aan de realisatie van dit project!

Museumpark Archeon: De wereld van de geschiedenis

Museumpark Archeon is een openluchtmuseum en educatief belevingspark in Alphen aan den Rijn. Het park laat het leven in Nederland tijdens de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen zien. Er zijn bijzondere archeologische reconstructies te zien, er worden dagelijkse bezigheden uit die tijd nagespeeld en er worden originele historische voorwerpen tentoongesteld. Kortom, een must see als jij geinteresseerd bent in de Nederlandse geschiedens.

Ongeveer 100.000 mensen bezoeken jaarlijks Museumpark Archeon.

Archeon bestaat sinds 1994 en is gevestigd in Alphen aan den Rijn.

Hollandse Limes Classic passeert ook Museumpark Archeon.

Enthousiast geworden over onze bijzondere geschiedenis? En wil je een bijdrage leveren aan de realisatie van het Nationaal Scheepvaart Museum in Archeon. Fiets dan mee met de Hollandse Limes Classic. Een fietstocht vol historie. Leer meer over de bijzondere geschiedenis van Nederland. De unieke routes met stops zijn alleen beschikbaar op zaterdag 3 september, schrijf je dus direct in via onderstaande button in en fiets mee!