FAQ

Alphen aan den Rijn: Wereldstad aan de Limes

Als Wereldstad aan de Limes is Alphen aan den Rijn de toepasselijke start- en finish gemeente van de Hollandse Limes Classic. De start en finish vindt plaats bij de Haven in Zwammerdam. Hier is ook de bijzondere tentoonstelling Nigrum Pullum te bewonderen.

Wielershirt

Bij deelname aan de Hollandse Limes Classic kun je ook een het unieke fietsshirt aanschaffen. Een bijzondere herinnering aan deze historische tocht en natuurlijk gewoon een heel fijn shirt om daarna nog in te fietsen. Het fietsshirt kost slechts €45,- en krijg je ongeveer een week voor het event thuisgestuurd. Het shirt wordt speciaal voor jou gemaakt en ruilen is dus niet mogelijk, kijk dus goed naar de maattabel! Je kunt het shirt bestellen direct tijdens het inschrijven.

Programma

De derde editie van de Hollandse Limes Classic vindt plaats op 3 september. Het exacte programma is op dit moment nog niet bekend.

De starttijden zijn als volgt:

  • 05:00 - 06:00 - start deelnemers 250 km
  • 08.00 - 11.00 - start deelnemers 150 km & 112,5 km
  • 11.00 - 13.00 - start deelnemers 75 & 37,5 km

De finish is bij de Haven in Zwammerdam waar veel side events zullen plaatsvinden. In aanloop naar het evenement ontvangen de deelnemers alle informatie over het programma per mail.

Je kunt al meedoen met de Hollandse Limes Classic vanaf €27,-. Dan heb je een geweldige dag op de fiets waarbij je ook een uniek stukje Nederlande geschiedenis gaat ontdekken. Onderweg zijn er goed verzorgde stops waar je ruim voldoende eten en drinken krijgt. Dat wil jij toch ook? De unieke route is alleen beschikbaar op zaterdag 3 september, schrijf je dus direct in via onderstaande button in en fiets mee! De opbrengst va het evenement gaat naar de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum in Archeon.