Schrijf je nu in! »

De inschrijving is gestart!

Schrijf je nu in! »

HLC Routes

Een editie door het Groene Hart met een Romeins tintje. Onze tocht zal je leiden langs de bezienswaardigheden van de Limes, het mooie laten zien van het Groene Hart en zijn boerenbedrijven. We zullen stops inrichten bij deze boerenbedrijven waar het e.e.a. aan lekkers te verkrijgen is. We hopen over het erf te mogen fietsen of misschien wel door een schuur!  Bij NIGRVM PVLLVM in Zwammerdam zal het genootschap zijn om u eventueel rond te leiden in de Castellumtuin of langs onze mooie expositie. Geniet en ervaar Archeon, beleef Hortus Populus en met andere Limesaanbieders kijken we hoe we deze gaan verwerken in de diverse routes.

Fietsers van de 30, 70 en 110 km starten vanuit huis op deze Coronaproof editie van de Hollandse Limes Classic. 

Bij inschrijving krijgt iedere betalende deelnemer een Eventbox ter waarde van 45 euro, een lot voor de Limesfiets & alle routes beschikbaar op GPX en een stuurbordje.

 

In de thuisgestuurde eventbox  zit:

    • een zak met 6 bollen, pak STREEK kaas, pak STREEK HAM, flesje STREEK melk of karnemelk 0.5 liter (af te halen bij de Hoogvliet).
    • een kleine attentie vanuit Hoogvliet, stuk fruit, reep-gel van Duursport, diverse vouchers waaronder: Archeon, NIGRVM PVLLVM, Blauwe Meije en een kortingsbon door 1 van de boeren  met 50% korting op een STREEK product naar keuze.
    • We zijn nog bezig met partijen dus we hopen op een nog vollere box!

 

De routes worden uiterlijk begin juni definitief gepresenteerd!

Ontdekkingstocht 30 km

Ga op ontdekkingstocht langs verschillende overblijfselen en vindplaatsen van de voormalige Romeinse Limes! Bekijk wat er nog over is van reusachtige forten, wachttorens en boten waren die Romeinen zo’n 2000 jaar geleden al in over de Rijn voeren. Een dag vol plezier, ontdekken, beleven en leren over onze bijzondere geschiedenis, tijdens deze actieve dag erop uit voor het hele gezin. Jong en oud, iedereen kan mee doen!

*****************************************

Wilt u kennismaken met fietsmaatjes en duofietsen? Neem dan contact op viainfo@fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl  om te kijken naar de mogelijkheden voor de Hollandse Limes Classic, of kijk op fietsmaatjes.nl voor meer informatie.

​​Download hier de route (GPX bestand).


Streekroute 70 km

De route van de 70 kilometer is voor de meer ervaren fietsers, die het leuk vinden om een aantal uur onderweg te zijn. Je kunt deze route op de gewone fiets, de elektrische fiets of op de wielrenfiets afleggen. De route gaat over de grens van het voormalige Romeinse Rijk en je fietst langs verschillende overblijfselen uit de Romeinse tijd. Je neemt natuurlijk ook even lekker de tijd om bij verschillende boeren langs de route een heerlijke lokale lekkernij te halen. Bij NIGRVM PVLLVM in Zwammerdam is een unieke tentoonstelling met o.a. de zwammerdamschepen, boten waarin de Romeinen zo’n 2000 jaar geleden hebben gevaren.

​​Download hier de route (GPX bestand).


Victorious 110 km

Deze route is speciaal voor de meer ervaren wielrenner die een lekker dagje op de fiets wil zitten. Je fietst over de Romeinse Limes, dwars door het Groene Hart. Onderweg passeer je o.a.  Hortus Populus en langs de route zijn verschillende lokale boeren, waar je kort kunt stoppen voor koffie en lokale lekkernijen. Bij NIGRVM PVLLVM in Zwammerdam (De Haven) is een unieke tentoonstelling met o.a. de zwammerdamschepen, boten waarin de Romeinen zo’n 2000 jaar geleden hebben gevaren.

​Download hier de route (GPX bestand).