Schrijf je nu in! »

De inschrijving is gestart!

Schrijf je nu in! »

FIETS CORONAPROOF MEE IN HET SPOOR VAN DE ROMEINEN

Hollandse Limes Classic dit jaar coronaproof vanuit huis

... vrijdag 19 februari, 2021

De organisatie van de Hollandse Limes Classic heeft besloten om het fietsevenement in de regio Alphen aan den Rijn dit jaar om te dopen tot een vanuit huis editie. Deelnemers kunnen op zaterdag 10 juli vanuit huis, volledig coronaproof, op ontdekkingstocht langs de Hollande Limes, het voormalige Romeinse Rijk.

 

 

Routes

Als deelnemer aan de Hollandse Limes Classic @Home kun je kiezen uit drie verschillende afstanden, namelijk 30, 70 en 110 kilometer. Iedereen kan meedoen, op de gewone fiets, mountainbike of wielrenfiets. Na inschrijving ontvangen deelnemers van de organisatie een startpakket, met daarin de gekozen route en verschillende streekproducten. De route kunnen deelnemers op eigen gelegenheid, vanuit huis, fietsen. De geweldige routes brengt de deelnemers dwars door het Groene Hart en over de Romeinse Limes. Deze grens van het voormalige Romeinse Rijk volgt de Rijn, van Katwijk aan Zee, via Alphen tot aan de Duitse grens bij Herwen. Langs de Limes zijn nog verschillende Romeinse vondsten te bewonderen, zoals bij het NIGRVM PVLLVM in Zwammerdam, Museumpark Archeon en archeologisch park Matilo en Brittenburg in Katwijk. Een stukje unieke Nederlandse geschiedenis die de deelnemers op 10 juli op eigen gelegenheid kunnen ontdekken.

 

NIGRVM PVLLVM

Organisatiepartner Ipse de Bruggen stelt op 10 juli speciaal voor de Hollandse Limes Classic haar deuren open om het castellum NIGRVM PVLLVM te bekijken. Tevens zijn op het terrein van Ipse de Bruggen de wereldberoemde Zwammerschepen gevonden. NIGRVM PVLLVM heeft een bijzondere tentoonstelling ingericht met vondsten uit die tijd. Tijdens de Hollandse Limes Classic biedt Ipse de Bruggen deelnemers aan om deze unieke tentoonstelling te bekijken en is er de mogelijkheid om een Romeins bakje koffie te drinken. Dit wordt volledig verzorgd door de cliënten van Ipse de Bruggen.

 

Van stad naar land

Naast de Romeinse vondsten fietsen de deelnemers ook langs verschillende lokale boeren, verbonden via de Groene Hart Coöperatie. Hier kun je als deelnemer genieten van een lokale lekkernij, voordat je weer verder fietst. Zo zet de organisatie zich in om stad en land op een positieve manier te verbinden. Ook Hoogvliet supermarkten heeft zich reeds aangesloten als partner van de Hollandse Limes Classic @Home. Hoogvliet vindt het belangrijk om in deze lastige tijd beweging te stimuleren en ziet in dit coronaproof evenement een passend initiatief. Hoogvliet heeft daarnaast een warme band met de STREEK boeren en draagt hen graag een warm hart toe. Bij Hoogvliet kun je als enige supermarkt ook STREEK producten kopen, deze komen rechtstreeks van de boeren. Deelnemers ontvangen naast de route dan ook verschillende waardebonnen en mooie gratis STREEK producten in hun startpakket.

Meedoen

Wil jij meefietsen met deze @home-editie van de Hollandse Limes Classic? Dat kan, de inschrijving is inmiddels geopend via www.hollandselimesclassic.nl. Je kan op zaterdag 10 juli op ontdekkingstocht over de Hollandse Limes en ondersteunt de lokale ondernemers in het Groene Hart. Het inschrijfgeld voor dit evenement is 27,50 euro en je krijgt hiervoor een eventbox ter waarde van 45 euro.

In de eventbox  zit:

    • een zak met 6 bollen, pak STREEK kaas, pak STREEK HAM, flesje STREEK melk of karnemelk 0.5 liter.
    • een kleine attentie vanuit Hoogvliet, stuk fruit, reep-gel van Duursport, diverse vouchers waaronder: Archeon, NIGRVM PVLLVM, Blauwe Meije en een kortingsbon door 1 van de boeren  met 50% korting op een STREEK product naar keuze.
    • We zijn nog bezig met partijen dus we hopen op een nog vollere box!