Schrijf je nu in! »

De inschrijving is gestart!

Schrijf je nu in! »

FIETS CORONAPROOF MEE IN HET SPOOR VAN DE ROMEINEN

Hortus Populus

... donderdag 11 maart, 2021

De Hortus Populus is één van de projecten van Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk. Het is een tuin gelegen aan het Limespark. Vrijwilligers en een professional tuinieren gezamenlijk biologisch, dat wil zeggen zonder bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest. Groenten, kruiden en bloemen worden geteeld voor lokale verkoop. Het is een plek waar meerdere thema’s die bijdragen aan een meer duurzame samenleving samen komen. De Hortus Populus is een plek waar je kunt zien hoe het “anders” kan.

Hortus Populus in Bodegraven is een van de nieuwe pleisterplekken worden de Holland Limes Classis. Onze Romeinse Barak (mini museum) wordt op 10 juli 2021 geopend en er zijn enkele vrijwilligers en de architect paraat voor een rondleiding.

Er is voldoende ruimte (corona-proof) om even te lunchen of neer te strijken; we kunnen picknickkleden en  -banken over het terrein neerzetten. Van onze pluktuin is vast al iets rijp genoeg om te nuttigen (als dat niet botst met Hoogvliet/STREEK). Er is ook een (ecologisch) toilet aanwezig. Op de Hortus is van de week één van de Romeinse Zuilen neergezet.