FAQ

Gladiator - 250 km

De tocht der tochten, speciaal voor de goed getrainde wielrenners: de Limes XL. Tijdens deze route fiets je de Hollandse Limes van Zwammerdam tot aan Herwen en weer terug. Een unieke uitdaging, waarbij je ruim 130 kilometer over Unesco Werelderfgoed fietst. Gegarandeerd een unieke belevenis, waarbij je op de Romeins-ingerichte rustposten extra in de watten gelegd wordt. Deze tocht fiets je in kleine groepen, want samen sta je sterk!

De Deal

De Hollandse Limes Classic is meer dan een fietsevenement. Bij deelname aan de Gladiator route kun je het volgende verwachten:

  • Een unieke fietsroute langs de grens van het voormalige Romeinse Rijk.
  • Een volledige verzorgde dag op de fiets, onderweg ziin drie Romeinse tussenstops met koffie & appelgebak, een uitgebreide lunch en een hartige snack!
  • Bij de tussenstops ziin ook repen en sportvoeding voor in de bidon beschikbaar, zo heb ¡e voldoende energie om een Gladiator te worden!
  • EHBO & materiaalservice onderweg in geval van problemen.
  • Bezoek een bijzondere tentoonstelling speciaal voor deelnemers van de Hollandse Limes Classic bij castellum NIGRVM PVLLVM met o.a. de unieke Zwammerdamschepen.
  • Je fietst dwars door de Maximus bierbrouwerij.
  • Een gezellige afterparty bij de Haven in Zwammerdam.
  • Een uniek aandenken aan jouw deelname en een heerlijk Maximus biertje voor thuis!
  • Je draagt een steentje bij aan de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum in Archeon.

Kortom: dit wil je niet missen! Je kunt al meedoen met de Gladiator route van de Hollandse Limes Classic voor €67,- per persoon, dan heb je een volledig verzorgde dag op de fiets. Dit is dus inclusief alle catering op de tussenstops en de gezellige afterparty. Jij hoeft alleen te trappen en wij regelen de rest!

Nieuwe route

We hebben dit jaar weer een hele leuke nieuwe route uitgezet. Bekijk hieronder de concept route, waarbij je kunt genieten van de unieke combinatie van natuur en de Hollandse Limes.

Voor €67,- per persoon kun je meedoen met de Gladiator route van de Hollandse Limes Classic. Dan heb je een volledig verzorgde dag op de fiets waarbij je ook een uniek stukje Nederlande geschiedenis gaat ontdekken. Dat wil jij toch ook? De unieke route met bijzondere tussenstops is alleen beschikbaar op zaterdag 3 september, schrijf je dus direct in via onderstaande button in en fiets mee! De opbrengst van het evenement gaat naar de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum in Archeon.