FAQ

Gladiator - 300 km

De tocht der tochten, speciaal voor de goed getrainde wielrenners. Tijdens deze route fiets je de volledige Hollandse Limes van Alphen aan den Rijn tot aan Herwen en via de andere kant van de Rijn weer terug. Een unieke uitdaging, waarbij je ruim 150 kilometer over Unesco Werelderfgoed fietst. Gegarandeerd een unieke belevenis, waarbij je op de Romeins-ingerichte rustposten extra in de watten gelegd wordt. Deze tocht fiets je in (kleine) groepen, want samen sta je sterk!

Volg de Hollandse Limes en je hebt een historische dag op de fiets

Deelnemers aan de 300 kilometer volgen vanuit Alphen aan den Rijn de volledige Hollandse Limes tot aan Herwen, bij de grens met Duitsland. Daar is een bijzondere Romeinse lunch, alvorens je weer terugkeert richting Alphen aan den Rijn, Wereldstad aan de Limes. Op de terugweg fiets je door het mooie Groene Hart naar Alphen aan den Rijn en passeer je nog NIGRVM PVLLVM, daar heb je de mogelijkheid om de bijzondere tentoonstelling over de Zwammerdamschepen te bekijken.

Ingeschreven deelnemers ontvangen in aanloop naar het evenement een GPX bestand van de route. De route is op zaterdag 3 september niet uitgepijld, je dient dus zelf te zorgen voor een navigatie of iemand waar je samen mee fietst.

Schrijf je nu in

De Deal

De Hollandse Limes Classic is meer dan een fietsevenement. Bij deelname aan de Gladiator route kun je het volgende verwachten:

 • Een unieke fietsroute langs de grens van het voormalige Romeinse Rijk
 • Een volledige verzorgde dag op de fiets, onderweg zijn drie Romeinse tussenstops met koffie & appelgebak, een uitgebreide lunch en een hartige snack!
 • Bij de tussenstops zijn ook repen en sportvoeding voor in de bidon beschikbaar, ZO heb je voldoende energie om een Gladiator te worden!
 • Een Romeins startpakket, ZO ga je goed voorbereid van start.
 • Een unieke start vanuit Museumpark Archeon, dé plek waar je de Nederlandse geschiedenis kunt herbeleven.
 • EHBO & materiaalservice onderweg in geval van problemen.
 • Bekijk onderweg wat er nog over is van reusachtige forten, wachttorens en boten waar de Romeinen zo'n 2000 jaar geleden mee over de Rijn voeren.
 • Bezoek een bijzondere tentoonstelling speciaal voor deelnemers van de Hollandse Limes Classic bij castellum NIGRVM PVLLVM met o.a. de unieke Zwammerdamschepen.
 • Een gezellige afterparty midden in het centrum van Alphen aan den Rijn, Wereldstad aan de Limes. Eerste drankje is bij het inschrijfgeld inbegrepen.
 • Een uniek aandenken aan jouw deelname.
 • Je draagt een steentje bij aan de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum in Archeon.

Kortom: dit wil je niet missen! Je kunt al meedoen met de Gladiator route van de Hollandse Limes Classic voor €67,- per persoon, dan heb je een volledig verzorgde dag op de fiets. Dit is dus inclusief alle catering op de tussenstops en de gezellige afterparty. Jij hoeft alleen te trappen en wij regelen de rest!

Voor €67,- per persoon kun je meedoen met de Gladiator route van de Hollandse Limes Classic. Dan heb je een volledig verzorgde dag op de fiets waarbij je ook een uniek stukje Nederlande geschiedenis gaat ontdekken. Dat wil jij toch ook? De unieke route met bijzondere tussenstops is alleen beschikbaar op zaterdag 3 september, schrijf je dus direct in via onderstaande button in en fiets mee! De opbrengst van het evenement gaat naar de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum in Archeon.