FAQ

Maximus - 112,5 km

De Maximus route is speciaal voor de fanatieke wielrenner die een leuke en uitdagende tocht wil rijden. De route is 112,5 kilometer lang en daarmee leg je 3⁄4 van de Hollandse Limes af. Onderweg passeer je archeologisch park Matilo in Leiden, de Romeinse Nederzetting Laurium in Woerden en fiets je dwars door bierbrouwerij Maximus in Utrecht. Kom onderweg tot rust bij de Romeins-ingerichte rustposten met goede verzorging.

De Deal

De Hollandse Limes Classic is meer dan een fietsevenement. Bij deelname aan de Maximus route kun je het volgende verwachten:

  • Een unieke fietsroute langs de grens van het voormalige Romeinse Rijk.
  • Een goed verzorgde tussenstop met koffie en appeltaart en een tussenstop met een drankie naar keuze en een snack (bij het inschrifgeld inbegrepen).
  • Bij de tussenstops ziin ook repen en sportvoeding voor in de bidon beschikbaar, zo heb je voldoende energie om Victorius te worden!
  • Bewonder Romeinse vondsten op verschillende historische locaties. Bekiik wat er nog over is van reusachtige forten, wachttorens en boten waar de Romeinen zo'n 2000 jaar geleden mee over de Rijn voeren.
  • Bezoek een bijzondere tentoonstelling speciaal voor deelnemers van de Hollandse Limes Classic bij castellum NIGRVM PVLLVM met o.a. de unieke Zwammerdamschepen.
  • Je fietst dwars door de Maximus bierbrouwerij.
  • Een gezellige afterparty bi de Haven in Zwammerdam.
  • Een uniek aandenken aan jouw deelname en een heerliik Maximus biertje voor thuis!
  • Je draagt een steentje bij aan de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum in Archeon.

Kortom: dit wil je niet missen! Je kunt al meedoen met de Maximus route van de Hollandse Limes Classic voor maar €37,- per persoon. Bij inschrijving kun je ook nog het unieke Hollandse Limes Classic fietsshirt aanschaffen.

Nieuwe route

We hebben dit jaar weer een hele leuke nieuwe route uitgezet. Bekijk hieronder de concept route, waarbij je kunt genieten van de unieke combinatie van natuur en de Hollandse Limes.

Voor maar €37,- per persoon kun je meedoen met de Maximus route van de Hollandse Limes Classic. Dan heb je een volledig verzorgde dag op de fiets waarbij je ook een uniek stukje Nederlande geschiedenis gaat ontdekken. Dat wil jij toch ook? De unieke route met bijzondere tussenstops is alleen beschikbaar op zaterdag 3 september, schrijf je dus direct in via onderstaande button in en fiets mee! De opbrengst van het evenement gaat naar de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum in Archeon.