FAQ

Ontdekkingstocht - 30 km

Ga op ontdekkingstocht langs verschillende overblijfselen en vindplaatsen van de voormalige Romeinse Limes. Bekijk wat er over is van reusachtige forten, wachttorens en boten waarmee de Romeinen zo’n 2000 jaar geleden over de Rijn voeren. Een dag vol plezier, ontdekken, beleven en leren over onze bijzondere geschiedenis. Ideaal voor een actieve en unieke dag uit met het hele gezin. Jong en oud, iedereen kan meedoen!

Ga met de hele familie op ontdekkingtocht

De 30 kilometer route is een echte familieroute en gaat van start vanuit Museumpark Archeon. Een bijzondere route door het Groene Hart volgt, met nog een leuke stop bij NIGRUM PULLUM in Zwammerdam. Bij deze Romeins-ingerichte rustpost, met goede verzorging, heb je de mogelijkheid om een bijzondere tentoonstelling met verschillende Romeinse vondsten te bekijken. Op deze plek zijn zo'n 50 jaar geleden namelijk de Zwammerdamschepen gevonden. Dit zijn de boten waar de Romeinen zo'n 2000 jaar geleden mee over de Rijn voeren.

Ingeschreven deelnemers ontvangen de route per mail, de route is op 3 september ook uitgepijld!

Schrijf je nu in

De Deal

De Hollandse Limes Classic is meer dan een fietsevenement. Bij deelname aan de Gezinsroute kun je het volgende verwachten:

  • Een unieke fietsroute langs de grens van het voormalige Romeinse Rijk
  • Een goed verzorgde tussenstop met koffie en appeltaart (bij het inschrijfgeld inbegrepen).
  • Bewonder Romeinse vondsten op verschillende historische locaties. Bekijk wat er nog over is van reusachtige forten, wachttorens en boten waar de Romeinen zo'n 2000 jaar geleden mee over de Rijn voeren.
  • Voor de start toegang tot het bijzondere Museumpark Archeon, dé plek waar je de Nederlandse aeschiedenis kunt herbeleven.
  • Bezoek een bijzondere tentoonstelling speciaal voor deelnemers van de Hollandse Limes Classic bij castellum NIGRVM PVLLVM met o.a. de unieke Zwammerdamschepen.
  • Een Romeins startpakket, zo ga je goed voorbereid van start.
  • Een gezellige afterparty midden in het centrum van Alphen aan den Rijn, Wereldstad aan de Limes.
  • Een uniek aandenken aan jouw deelname.
  • Je draagt een steentje bij aan de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum in Archeon.

Kortom: dit wil je niet missen! Je kunt al meedoen met de Gezinsroute van de Hollandse Limes Classic voor maar €27,- per persoon. Bij inschrijving kun je ook nog het unieke Hollandse Limes Classic fietsshirt aanschaffen.

Voor maar €27,- per persoon kun je meedoen met de Gezinsroute van de Hollandse Limes Classic. Dan heb je een geweldige dag op de fiets waarbij je ook een uniek stukje Nederlande geschiedenis gaat ontdekken. Dat wil jij toch ook? De unieke route met bijzondere tussenstops is alleen beschikbaar op zaterdag 3 september, schrijf je dus direct in via onderstaande button in en fiets mee! De opbrengst van het evenement gaat naar de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum in Archeon.