FAQ

Ontdekkingstocht - 37,5 km

Fiets tijdens de ontdekkingstocht 1⁄4 van de Hollandse Limes en ontdek de verschillende overblijfselen en vindplaatsen van de voormalige Romeinse Limes. Bekijk wat er over is van reusachtige forten, wachttorens en boten waarmee de Romeinen zo’n 2000 jaar geleden over de Rijn voeren en bezoek een unieke tentoonstelling bij NIGRVM PVLLVM met o.a. de zwammerdamschepen. Een dag vol plezier, ontdekken, beleven en leren over onze bijzondere geschiedenis. Ideaal voor een actieve en unieke dag uit met het hele gezin. Jong en oud, iedereen kan meedoen!

De Deal

De Hollandse Limes Classic is meer dan een fietsevenement. Bij deelname aan de Ontdekkingstocht kun je het volgende verwachten:

  • Een unieke fietsroute langs de grens van het voormalige Romeinse Rijk.
  • Een goed verzorgde tussenstop met koffie en appeltaart (bij het inschrijfgeld inbegrepen).
  • Bewonder Romeinse vondsten op verschillende historische locaties. Bekik wat er nog over is van reusachtige forten, wachttorens en boten waar de Romeinen zo'n 2000 jaar geleden mee over de Rijn voeren.
  • Bezoek een bijzondere tentoonstelling speciaal voor deelnemers van de Hollandse Limes Classic bij castellum NIGRVM PVLLVM met o.a. de unieke Zwammerdamschepen.
  • Een gezellige afterparty bij de Haven in Zwammerdam.
  • Een uniek aandenken aan jouw deelname en een heerlijk Maximus biertje voor thuis!.
  • Je draagt een steentje bij aan de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum in Archeon.

Kortom: dit wil je niet missen! Je kunt al meedoen met de Ontdekkingstocht van de Hollandse Limes Classic voor maar €27,- per persoon. Bij inschrijving kun je ook nog het unieke Hollandse Limes Classic fietsshirt aanschaffen.

Nieuwe route

We hebben dit jaar weer een hele leuke nieuwe route uitgezet. Bekijk hieronder de concept route, waarbij je kunt genieten van de unieke combinatie van natuur en de Hollandse Limes.

Voor maar €27,- per persoon kun je meedoen met de Gezinsroute van de Hollandse Limes Classic. Dan heb je een geweldige dag op de fiets waarbij je ook een uniek stukje Nederlande geschiedenis gaat ontdekken. Dat wil jij toch ook? De unieke route met bijzondere tussenstops is alleen beschikbaar op zaterdag 3 september, schrijf je dus direct in via onderstaande button in en fiets mee! De opbrengst van het evenement gaat naar de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum in Archeon.