FAQ

Spartacus - 180 km

Deze route is voor de ervaren en fanatieke wielrenner die een hele dag op de fiets wil zitten. Je rijdt vanuit Alphen aan de Rijn een flink stuk over de Hollandse Limes, de voormalige verdedigingslinie van de Romeinen en sinds dit jaar Unesco Werelderfgoed. Je passeert hierbij verschillende bijzondere vondsten, forten en wachttorens. Uiteraard geniet je onderweg van een aantal goed verzorgde rustposten, geheel in Romeinse stijl!

Volg de Hollandse Limes en je hebt een historische dag op de fiets

Deelnemers aan de 180 kilometer route fietsen een bijzondere route over de Hollandse Limes. Ruim de helft van de route gaat over Unesco Werelderfgoed. Vanuit de start in Alphen aan den Rijn volg je de Hollandse Limes richting Utrecht. Daarbij passeer je verschillende Romeinse vondsten, waar je even een kijkje kunt nemen. Onderweg is een bijzondere tussenstop bij Brouwerij Maximus. Op de terugweg fiets je door het mooie Groene Hart naar Alphen aan den Rijn en passeer je nog NIGRVM PVLLVM, daar heb je de mogelijkheid om de bijzondere tentoonstelling over de Zwammerdamschepen te bekijken.

Ingeschreven deelnemers ontvangen in aanloop naar het evenement een GPX bestand van de route. De route is op zaterdag 3 september niet uitgepijld, je dient dus zelf te zorgen voor een navigatie of iemand waar je samen mee fietst.

Schrijf je nu in

De Deal

De Hollandse Limes Classic is meer dan een fietsevenement. Bij deelname aan de Spartacus route kun je het volgende verwachten:

 • Een unieke fietsroute langs de grens van het voormalige Romeinse Rijk
 • Een volledige verzorgde dag op de fiets, onderweg zijn drie Romeinse tussenstops met koffie & appelgebak, een uitgebreide lunch en een hartige snack!
 • Bij de tussenstops zijn ook repen en sportvoeding voor in de bidon beschikbaar, ZO heb je voldoende energie om een Gladiator te worden!
 • Een Romeins startpakket, 20 ga je goed voorbereid van start.
 • Een unieke start vanuit Museumpark Archeon, dé plek waar je de Nederlandse geschiedenis kunt herbeleven.
 • EHBO & materiaalservice onderweg in geval van problemen.
 • Bekijk onderweg wat er nog over is van reusachtige forten, wachttorens en boten waar de Romeinen zo'n 2000 jaar geleden mee over de Rijn voeren.
 • Bezoek een bijzondere tentoonstelling speciaal voor deelnemers van de Hollandse Limes Classic bij castellum NIGRVM PVLLVM met o.a. de unieke Zwammerdamschepen.
 • Een gezellige afterparty midden in het centrum van Alphen aan den Rijn, Wereldstad aan de Limes. Eerste drankje is bij het inschrijfgeld inbegrepen.
 • Een uniek aandenken aan jouw deelname.
 • Je draagt een steentje bij aan de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum in Archeon.

Kortom: dit wil je niet missen! Je kunt al meedoen met de Victorius route van de Hollandse Limes Classic voor €47,- per persoon, dan heb je een volledig verzorgde dag op de fiets. Dit is dus inclusief alle catering op de tussenstops en de gezellige afterparty. Jij hoeft alleen te trappen en wij regelen de rest!

Voor €47,- per persoon kun je meedoen met de Spartacus route van de Hollandse Limes Classic. Dan heb je een volledig verzorgde dag op de fiets waarbij je ook een uniek stukje Nederlande geschiedenis gaat ontdekken. Dat wil jij toch ook? De unieke route met bijzondere tussenstops is alleen beschikbaar op zaterdag 3 september, schrijf je dus direct in via onderstaande button in en fiets mee! De opbrengst van het evenement gaat naar de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum in Archeon.