FAQ

Streekroute - 65 km

Deze route is voor de meer ervaren fietser die het leuk vindt om een aantal uur onderweg te zijn. Je kunt deze route op een gewone fiets, elektrische fiets, racefiets of MTB afleggen. De route gaat over de grens van het voormalige Romeinse Rijk, hierbij fiets je langs verschillende overblijfselen uit de Romeinse tijd. Bij NIGRVM PVLLVM in Zwammerdam bezoek je een unieke tentoonstelling met o.a. de Zwammerdamschepen. Dit zijn de boten waarin de Romeinen zo’n 2000 jaar geleden mee over de Rijn voeren, bijzonder toch? Kortom de Streekroute is de perfecte combinatie van sportief bezig zijn én een historisch dagje uit!

Fiets een historische route dwars door het Groene Hart

Deelnemers aan de 65 kilometer route fietsen een bijzondere route over de Hollandse Limes én dwars door het Groene Hart. Zo combineren we de mooie natuur met een geweldig stukje Nederlanse historie. Vanuit Alphen aan den Rijn volg je de Hollandse Limes richting Woerden. Onderweg is bij NIGRVM PVLLVM in Zwammerdam nog een leuke Romeinse rustpost. Bij deze rustpost, met goede verzorging, heb je de mogelijkheid om de bijzondere tentoonstelling over de Zwammerdamschepen te bekijken.

Ingeschreven deelnemers ontvangen de route per mail, de route is op 3 september ook uitgepijld!

Schrijf je nu in

De Deal

De Hollandse Limes Classic is meer dan een fietsevenement. Bij deelname aan de Streekroute kun je het volgende verwachten:

  • Een unieke fietsroute langs de grens van het voormalige Romeinse Rijk
  • Een goed verzorgde tussenstop met koffie en appeltaart (bij het inschrijfgeld inbegrepen).
  • Bewonder Romeinse vondsten op verschillende historische locaties. Bekijk wat er nog over IS van reusachtige forten, wachttorens en boten waar de Romeinen zo'n 2000 jaar geleden mee over de Rijn voeren.
  • Voor de start toegang tot het bijzondere Museumpark Archeon, dé plek waar je de Nederlandse aeschiedenis kunt herbeleven.
  • Bezoek een bijzondere tentoonstelling speciaal voor deelnemers van de Hollandse Limes Classic bij castellum NIGRVM PVLLVM met o.a. de unieke Zwammerdamschepen.
  • Een Romeins startpakket, zo ga je goed voorbereid van start.
  • Een gezellige afterparty midden in het centrum van Alphen aan den Rijn, Wereldstad aan de Limes.
  • Een uniek aandenken aan jouw deelname.
  • Je draagt een steentje bij aan de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum in Archeon.

Kortom: dit wil je niet missen! Je kunt al meedoen met de Streekroute van de Hollandse Limes Classic voor maar €27,- per persoon. Bij inschrijving kun je ook nog het unieke Hollandse Limes Classic fietsshirt aanschaffen.

Voor maar €27,- per persoon kun je meedoen met Streekroute van de Hollandse Limes Classic. Dan heb je een geweldige dag op de fiets waarbij je ook een uniek stukje Nederlande geschiedenis gaat ontdekken. Dat wil jij toch ook? De unieke route met bijzondere tussenstops is alleen beschikbaar op zaterdag 3 september, schrijf je dus direct in via onderstaande button in en fiets mee! De opbrengst van het evenement gaat naar de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum in Archeon.