FAQ

Victorius - 110 km

Deze route is speciaal voor de fanatieke wielrenner die een leuke en uitdagende tocht wil rijden. Je fietst over de Romeinse Limes en dwars door het Groene Hart. Zo combineren we de mooie natuur met een geweldig stukje historie. Onderweg passeer je archeologish park Matilo in Leiden, Praetorium Agrippinae in Valkenburg en Brittenburg in Katwijk. Bij NIGRVM PVLLVM in Zwammerdam heb je de mogelijkheid om een unieke tentoonstelling met o.a. de Zwammerdamschepen te bewonderen. Dit zijn de boten waarin de Romeinen zo’n 2000 jaar geleden hebben gevaren. Hier kun je even stoppen en een kijkje nemen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon doorfietsen! Word jij Victorius?

Fiets een historische route dwars door het Groene Hart

Als deelnemers aan de 110 kilometer route fiets je een bijzondere route over de Hollandse Limes én dwars door het Groene Hart. Vanuit Alphen aan den Rijn volg je de Hollandse Limes naar Leiden, Valkenburg en Katwijk. Vervolgens fiets je terug richting Zwammerdam waar je nog kunt stoppen bij NIGRVM PVLLVM. Onderweg kom je tot rust bij de Romeins-ingerichte rustposten met goede verzorging en heb je de mogelijkheid om verschillende Romeinse vondsten te bekijken.

Ingeschreven deelnemers ontvangen in aanloop naar het evenement een GPX bestand van de route. De route is op zaterdag 3 september niet uitgepijld, je dient dus zelf te zorgen voor een navigatie of iemand waar je samen mee fietst.

Schrijf je nu in

De Deal

De Hollandse Limes Classic is meer dan een fietsevenement. Bij deelname aan de Streekroute kun je het volgende verwachten:

  • Een unieke fietsroute langs de grens van het voormalige Romeinse Rijk
  • Een goed verzorgde tussenstop met koffie en appeltaart en een tussenstop met een drankje naar keuze en een snack (bij het inschrijfgeld inbegrepen).
  • Bij de tussenstops zijn ook repen en sportvoeding voor in de bidon beschikbaar, zo heb je voldoende energie om Victorius te worden!
  • Bewonder Romeinse vondsten op verschillende historische locaties. Bekijk wat er nog over is van reusachtige forten, wachttorens en boten waar de Romeinen zo'n 2000 jaar aeleden mee over de Riin voeren.
  • Bezoek een bijzondere tentoonstelling speciaal voor deelnemers van de Hollandse Limes Classic bij castellum NIGRVM PVLLVM met o.a. de unieke Zwammerdamschepen.
  • Een Romeins startpakket, zo ga je goed voorbereid van start.
  • Een gezellige afterparty midden in het centrum van Alphen aan den Rijn, Wereldstad aan de Limes.
  • Een uniek aandenken aan jouw deelname.
  • Je draagt een steentje bij aan de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum in Archeon.

Kortom: dit wil je niet missen! Je kunt al meedoen met de Victorius route van de Hollandse Limes Classic voor maar €37,- per persoon. Bij inschrijving kun je ook nog het unieke Hollandse Limes Classic fietsshirt aanschaffen.

Voor maar €37,- per persoon kun je meedoen met de Victorius route van de Hollandse Limes Classic. Dan heb je een volledig verzorgde dag op de fiets waarbij je ook een uniek stukje Nederlande geschiedenis gaat ontdekken. Dat wil jij toch ook? De unieke route met bijzondere tussenstops is alleen beschikbaar op zaterdag 3 september, schrijf je dus direct in via onderstaande button in en fiets mee! De opbrengst van het evenement gaat naar de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum in Archeon.