FAQ

Victorius - 75 km

Deze route is voor de meer ervaren fietser die het leuk vindt om een aantal uur onderweg te zijn. Je kunt deze route op een gewone fiets, elektrische fiets, racefiets of MTB afleggen. De Victorius route is 75 kilometer en is daarmee de helft van de Hollandse Limes. De route gaat over de grens van het voormalige Romeinse Rijk, hierbij fiets je langs verschillende overblijfselen uit de Romeinse tijd. Bij NIGRVM PVLLVM in Zwammerdam bezoek je een unieke tentoonstelling met o.a. de Zwammerdamschepen. Dit zijn de boten waarin de Romeinen zo’n 2000 jaar geleden mee over de Rijn voeren, bijzonder toch? Kortom de Victorius is de perfecte combinatie van sportief bezig zijn én een historisch dagje uit!

De Deal

De Hollandse Limes Classic is meer dan een fietsevenement. Bij deelname aan de Victorius route kun je het volgende verwachten:

  • Een unieke fietsroute langs de grens van het voormalige Romeinse Rijk.
  • Een goed verzorgde tussenstop met koffie en appeltaart (bij het inschrüfgeld inbegrepen).
  • Bewonder Romeinse vondsten op verschillende historische locaties. Bekijk wat er nog over is van reusachtige forten, wachttorens en boten waar de Romeinen zo'n 2000 jaar geleden mee over de Rijn voeren.
  • Bezoek een biizondere tentoonstelling speciaal voor deelnemers van de Hollandse Limes Classic bij castellum NIGRVM PVLLVM met o.a. de unieke Zwammerdamschepen.
  • Een gezellige afterparty bij de Haven in Zwammerdam.
  • Een uniek aandenken aan jouw deelname en een heerlijk Maximus biertje voor thuis!
  • Je draagt een steentje bij aan de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum in Archeon.

Kortom: dit wil je niet missen! Je kunt al meedoen met de Victorius route van de Hollandse Limes Classic voor maar €27,- per persoon. Bij inschrijving kun je ook nog het unieke Hollandse Limes Classic fietsshirt aanschaffen.

Nieuwe route

We hebben dit jaar weer een hele leuke nieuwe route uitgezet. Bekijk hieronder de concept route, waarbij je kunt genieten van de unieke combinatie van natuur en de Hollandse Limes.

Voor maar €27,- per persoon kun je meedoen met Victorius route van de Hollandse Limes Classic. Dan heb je een geweldige dag op de fiets waarbij je ook een uniek stukje Nederlande geschiedenis gaat ontdekken. Dat wil jij toch ook? De unieke route met bijzondere tussenstops is alleen beschikbaar op zaterdag 3 september, schrijf je dus direct in via onderstaande button in en fiets mee! De opbrengst van het evenement gaat naar de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum in Archeon.